Dizalice ABUS proizvode se vrlo precizno i pažljivo, već od ulaza materijala, pa sve do završne kontrole. Sve komponentne su standardne, razvijene i proizvedene u više veličina kako bi udovoljile tehničkim zahtjevima svih normiranih nosivosti do 120 t. Sve ključne komponente proizvode se u vlastitim postrojenjima što osigurava kontinuitet kvalitete.

Zavarivanje je iznimno važan tehnološki postupak u proizvodnji dizalica. Zavarivanje utječe ne samo na čvrstoću spojeva i materijala u zoni utjecaja topline već i na završnu geometriju cijele dizalice. Zato je bitno da su zavari izvedeni postupcima koji osiguravaju kvalitetan i jednoličan zavar po cijeloj dužini uz minimalan unos topline.

Mnogi lokalni proizvođači dizalica kupuju komponente i sami proizvode čeličnu konstrukciju glavnog nosača (mosta). Tako proizvedeni nosač ne može se kvalitetom mjeriti s kvalitetom ABUS glavnog nosača proizvedenog na gore opisani način. U nemalom broju slučajeva mali proizvođači dovršavaju dizalicu na mjestu ugradnje, bez prethodnog tvorničkog ispitivanja, uz obilatu primjenu snalažljivih majstorskih rješenja na licu mjesta.

Iako će laik teško na prvi pogled primijetiti razliku između dizalica, pogotovo nakon postavljanja na tračnice, treba imati na umu da proizvodni robot u odnosu na čovjeka daje višestruko bolje rezultate u svakom pogledu.

ABUS dizalice zavaruju se automatski. Zavarivanje je brzo, a zavari izuzetne kvalitete. Unešena toplina je minimalna, a geometrija konačnog proizvoda savršena! Antikorozivna zaštita provodi se primjenom izuzetno kvalitetnih ekološki prihvatljivih premaza. Svaka je ABUS dizalica ispitana u tvornici prije isporuke i ABUS svojim kupcima jamči da su dobili upravo onakav proizvod kakav očekuju.

Group 6 Created with Sketch. Certifikat