Radijsko daljinsko upravljanje nove generacije ABURemote pruža slobodu u rukovanju teretima. Dizalicom se upravlja s pozicije koja omogućuje najbolji pregled i ujedno je najsigurnija.

ABURemote optimiran je za upotrebu s ABUS dizaličnim sustavima i karakterizira ga visoka kvaliteta, od konstruktivnih detalja i funkcionalnosti do izrade koja je savršena u svakom detalju. ABURemote upravljači isporučuju se u dvije izvedbe:

  • ABURemote Button koji je predviđen za rad u jednoj ruci ili
  • ABURemote Joystick koji je ovješen preko ramena operatera i upravlja putem džojstika.

Oba tipa upravljača uključuju dvobrzinske ili frekvencijski regulirane pogone. Kod reguliranih pogona moguće je voziti bilo kojom brzinom između najmanje i najveće, precizno i lako, bez umaranja ruke operatera zahvaljujući jedinstvenoj Abusovoj tehnologiji upravljanja.

Suvremeno komunikacijsko sučelje prema operateru predstavlja veliki osvjetljeni digitalni displej na upravljaču koji pruža mnoštvo informacija o:

  • svim podešenjima,
  • stanju napunjenosti baterija,
  • snazi radijskog signala,
  • aktivnim dizalicama i vitlima,
  • masi zavješenog tereta, ukoliko je dizalica opremljena sustavom za indikaciju tereta tipa LIS-SV.

Dodatne četiri funkcijske tipke mogu se pridružiti bilo kojoj komandi koja se učestalo koristi.

U slučaju oštećenja glavnog upravljača, zamjenski je moguće staviti u funkciju za manje od minute. Zahvaljujući moderno projektiranom sustavu, bilo koji ABURemote upravljač može se upariti s bilo kojim ABURemote prijemnikom – brzo i jednostavno. Nema više potrebe za slanjem upravljača u radionicu proizvođača na skupi i dugotrajni popravak.

Skupa i složena zamjena specijalnih baterija je prošlost. ABURemote radi sa standardnim punjivim AA baterijama čije je vrijeme pražnjenja veće od 40 sati.

Rad u tandemu, s dva vitla ili dvije dizalice, lakši je nego ikada prije. Zaštita od interferencija, automatsko odabiranje frekvencija ili njihovo ručno namještanje, 69 stvarno dostupnih kanala na svakom uređaju, jednostavno održavanje zahvaljujući iznimnoj modularnosti, vrhunska ergonomija, dvosmjerna komunikacija – samo su neke od prednosti ABURemote uređaja.